Birs: blog

Szeretettel köszöntelek a Birs pálinka tisztelők klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 798 fő
  • Képek - 2 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 11 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 9 db

Üdvözlettel,

Birs pálinka tisztelők klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Birs pálinka tisztelők klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 798 fő
  • Képek - 2 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 11 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 9 db

Üdvözlettel,

Birs pálinka tisztelők klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Birs pálinka tisztelők klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 798 fő
  • Képek - 2 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 11 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 9 db

Üdvözlettel,

Birs pálinka tisztelők klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Birs pálinka tisztelők klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 798 fő
  • Képek - 2 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 11 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 9 db

Üdvözlettel,

Birs pálinka tisztelők klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Birs pálinka tisztelők klubja hírei

 

Megnyitó köszöntő!

 

Bajtársak! Kartársaim, Drága Barátaim, Édes Komácskáim, Gyerekek, Kölykeim!

 

Csak léha és felelőtlen iszákos vedel mindenféle égetett szeszeket, kizárólag a bódulat hatásáért. Mi meghatottan itt állunk - Császtán a vártán - a Pálinka egy kis alkalmi szentélyében, hogy úgy ne mondjam kápolnájában. 

 

Igen. Igen és megint igen Mi nem vedelünk, mert az a Pálinkához nem illik. Mi áhitattal szinte csak cseppenként kortyolgatva ízlelgetjük annak bukéját.

Utolsó hozzászólás

Csepeli Balázs üzente 12 éve

Kecskemét mellett birsalma és birskörte eladó!

Tovább 

Ötletem van. Kecskemét Sanyi barátunk - aki indította ezt a klubot - Miskolcon rendelkezik egy hegyi telekkel amin 46 biralma fa van. Hely is van a pálinka főzésre. Az Orbán kormány már nem tiltja. Ki lenne aki társulna arra, hogy ott ismert anyagból ismert ember irányításával ismert nedü álljon elő ismerősöknek? Szavazást kérek, illetve akinek a doronjával verem annak a nyilatkozatát a szavazás végén.

Utolsó hozzászólás

kecskeméti sándor üzente 11 éve

Minden jó tanácsot szívesen veszünk!

Adják vissza az embereknek a szabad gyümölcspárlathoz való jogot. /Orbán Viktor/

Készítésről A jó ízû és zamatú minõségi pálinka készítése valójában már a gyümölcsök gondozásánál elkezdõdik. Hazánk kedvezõ adottságainak köszönhetõen a gyümölcsök sütkérezhetnek a napsütésben és élvezhetik a talaj kiváló adottságait. De a napfénybõl és talajból származó kitûnõ gyümölcs zamatok megõrzéséért a pálinkafõzés mestereinek is sokat kell tenniük. A kiváló pálinka készítõjénél végig kell követi a gyümölcs útját a rügyfakadástól a gyümölcs feldolgozáson keresztül a fogyasztásig. I.

Utolsó hozzászólás

Ládi Péter üzente 10 éve

Lenne pár kérdésem hozzád,1 telefonos elérhetőséget tudnál nekem adni? :)
Üdv!

Tovább 

A pálinkakészítésnek négy jól elkülöníthető szakasza van. Az első lépést a gyümölcs kiválasztása jelenti. Csak megfelelő aromatartalmú gyümölcsből lehet jó pálinkát készíteni. Hogy milyen a megfelelő aromatartalom, arra a mesterek szerint csak rá kell érezni – és kóstolással erősíteni ezt a hitet, keresni a megfelelő aromát, amely a pálinka egyediségét és nagyszerűségét biztosítja. Ha kiválasztották a gyümölcsöt, akkor következhet annak előkészítése.

Tovább 

Elhanyagolt kincsünk a birs. Sokadmagával – tegyük hozzá. Nem kedveljük, mert fanyar, és a multiédességek annyira elkényeztették az ínyünket, hogy kerüljük mindazt, ami nem annyira édes, mint ők. Függünk az élvezeti szerektől, a cukortól legfőképpen, és elkerüljük ezáltal azt, ami hasznos lenne. A birs nyákoldó, nyugtató hatású, és annak idején Szenthelyi Molnár István, a kitűnő gyógynövényes paptanár azt mondta róla a Biokultúra Egyesület központi klubjában tartott előadásában, hogy télen szinte mindennap kellene ennünk, annyira hasznos az ízületeinknek.

Tovább 

A birsfajtákkal kevés kutató foglalkozik érdemben, ezért részletes fajtaleírások alig találhatók. A fajtákat általában a termés alakja szerint különböztetjük meg. Ha a termés alma alakú [maliformis (Mill.) Schneid], akkor birsalmáról, ha körte alakú [pyriformis (Dierb.) F. Zinn], akkor birskörtéről beszélünk (Nyéki, 1990). A meghatározást nehezíti az is, hogy ugyanaz a fa egyik évben körte alakú, a másik évben pedig alma alakú gyümölcsöket terem. Ez a tény részben a kifejlett magvak számával függ össze, a kevés magvú gyümölcsök mindig megnyúltabbak.

Utolsó hozzászólás

Varga József üzente 11 éve

Én most szeretnék/ tavasszal/ egy viszonylag nagyobb területre telepiteni birsalma csemetéket, segitségeteket szeretném kérni, hogy hol jutok hozzá jó minőségü,virusmentes oltványokhoz! Előre is köszönom a segitséget!!!

Tovább 

Birsalma Birs A tudományos név – Cydonia Oblonga - fordítása krétai alma, a köznyelv büdösalmának, birskörtvélynek is hívja. A két alfaj: birsalma és körte csak alakjában különbözik. Hittétek volna, hogy a birsalma a rózsafélék családjába tartozik? Igen, ahogy a barack, a meggy és a körte is. A birsalma és birskörte világos húsa nyersen általában kevésbé élvezhető, hosszú ideig főzve azonban a gyümölcs sötétrózsaszínes lesz és isteni finom. Készülhet belőle kompót, krém, sajt, püré, köret, saláta, leves.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu