Birs Blog: 2009. október

Szeretettel köszöntelek a Birs pálinka tisztelők klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 798 fő
  • Képek - 2 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 11 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 9 db

Üdvözlettel,

Birs pálinka tisztelők klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Birs pálinka tisztelők klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 798 fő
  • Képek - 2 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 11 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 9 db

Üdvözlettel,

Birs pálinka tisztelők klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Birs pálinka tisztelők klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 798 fő
  • Képek - 2 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 11 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 9 db

Üdvözlettel,

Birs pálinka tisztelők klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Birs pálinka tisztelők klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 798 fő
  • Képek - 2 db
  • Videók - 3 db
  • Blogbejegyzések - 11 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 9 db

Üdvözlettel,

Birs pálinka tisztelők klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Birs pálinka tisztelők klubja hírei - 2009. október

Elhanyagolt kincsünk a birs. Sokadmagával – tegyük hozzá. Nem kedveljük, mert fanyar, és a multiédességek annyira elkényeztették az ínyünket, hogy kerüljük mindazt, ami nem annyira édes, mint ők. Függünk az élvezeti szerektől, a cukortól legfőképpen, és elkerüljük ezáltal azt, ami hasznos lenne. A birs nyákoldó, nyugtató hatású, és annak idején Szenthelyi Molnár István, a kitűnő gyógynövényes paptanár azt mondta róla a Biokultúra Egyesület központi klubjában tartott előadásában, hogy télen szinte mindennap kellene ennünk, annyira hasznos az ízületeinknek.

Tovább 

A birsfajtákkal kevés kutató foglalkozik érdemben, ezért részletes fajtaleírások alig találhatók. A fajtákat általában a termés alakja szerint különböztetjük meg. Ha a termés alma alakú [maliformis (Mill.) Schneid], akkor birsalmáról, ha körte alakú [pyriformis (Dierb.) F. Zinn], akkor birskörtéről beszélünk (Nyéki, 1990). A meghatározást nehezíti az is, hogy ugyanaz a fa egyik évben körte alakú, a másik évben pedig alma alakú gyümölcsöket terem. Ez a tény részben a kifejlett magvak számával függ össze, a kevés magvú gyümölcsök mindig megnyúltabbak.

Utolsó hozzászólás

Varga József üzente 11 éve

Én most szeretnék/ tavasszal/ egy viszonylag nagyobb területre telepiteni birsalma csemetéket, segitségeteket szeretném kérni, hogy hol jutok hozzá jó minőségü,virusmentes oltványokhoz! Előre is köszönom a segitséget!!!

Tovább 

 

Birsalma Birs A tudományos név – Cydonia Oblonga - fordítása krétai alma, a köznyelv büdösalmának, birskörtvélynek is hívja. A két alfaj: birsalma és körte csak alakjában különbözik. Hittétek volna, hogy a birsalma a rózsafélék családjába tartozik? Igen, ahogy a barack, a meggy és a körte is. A birsalma és birskörte világos húsa nyersen általában kevésbé élvezhető, hosszú ideig főzve azonban a gyümölcs sötétrózsaszínes lesz és isteni finom. Készülhet belőle kompót, krém, sajt, püré, köret, saláta, leves.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu